• Dublin, Írsko – pracovná cesta, vzdelávací program
      • Dublin, Írsko – pracovná cesta, vzdelávací program

      • 05.09.2022 12:25
      • V termíne 21.08.2022 až 28.08.2022 sme sa zúčastnili (Viktória Ďurčáková, Lýdia Rebrová, Henrieta Zacharčoková) vzdelávacieho programu v rámci medzinárodného projektu Erasmus Plus finančne podporovaného Európskou úniou a konzorciom IH Bratislava. Miesto konania kurzov, ktorých sme sa zúčastnili, bol multikultúrny, prívetivý a zelený Dublin v Írsku.

      • Jednotlivé kurzy mali 30 hodinovú dotáciu.  Skupiny boli maximálne 15-členné a účastníci boli z celej Európy (Taliansko, Španielsko, Fínsko, Dánsko, Chorvátsko, Francúzsko, Rakúsko, Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Česká republika...), spoločný komunikačný jazyk bol angličtina.

        Vzdelávacie kurzy boli organizované usporiadateľom EUROPASS Teacher Academy Ireland, a to nasledovne:

         

        • CLIL in Practice - PaedDr. Zacharčoková Henrieta

        využitie mesta Dublin na zlepšenie a rozvoj vedomostí / zručností učiteľov v kontexte cieľov vyučovania, pomoc pri plánovaní, príprave a uplatnení zručností čítania, písania, aktivovanie hovorových zručností pre no-native študentov.

        • Integrating creativity and Inovating Teaching - Mgr. Rebrová Lýdia

        cieľom kurzu je naučiť účastníkov, ako uplatniť metódy kreatívneho a inovatívneho spôsobu vyučovania v praxi, zapojenie kritického myslenia do vyučovania, ICT nástroje na vyučovaní a tzv. soft skills (komunikačné zručnosti, entuziazmus a nastavenia /prístupy/, tímová práca, networking, kritické a kreatívne myslenie, riešenie problémov)

         

        • Tablets and Smartphones: using devices as educational tool - Mgr. Ďurčáková Viktória

        program je založený na využívaní laptopov, tabletov a inteligentných telefónov ako vzdelávacích nástrojov, ich použitie na zlepšenie motivácie a vzbudenie záujmu žiakov na hodinách.

         

        S novými inšpiratívnymi a podnetnými vedomosťami a zručnosťami sa veľmi radi už čoskoro podelíme s našimi kolegami a veríme, že budú pre nás ako pedagógov tieto získané skúsenosti prínosné. Takisto sa tešíme, že všetky nové metodiky, hry a nové aplikácie využijeme na hodinách s deťmi.

         

        FOTO ►

         

      • Naspäť na zoznam článkov